18 Eylül 2015 Cuma

Sarımsaklı Kekikli Ekmek Şişleri





Büyük nefis terbiyesi ile ben Kore Dizi izlememek için kendimi zor tutuyordum. Çünkü gözlerim acıyana kadar bitene kadar ekmeksiz susuz izliyorum :D Kore dizisi değil aslında ne zaman dizilere başlasam öyle oluyor. Hyde Jekyll and Me şuan izlemeye başladığım dizi daha 4 bölüm izledim. Bugün yarın bitiririm. Niye izliyorum bilmiyorum belkide eski Türk Filmlerine çok benzemesinden kaynaklıdır. Yada sakin temiz bir şekilde ilerlemesinden olabilir. Yada boş vakitler kraliçesiyim haha ondan. Bilemiyorum yani :D Neyse mutfaklarını hiç sevmiyorum o gerçek ama şu pirinç kekleri her zaman hoşuma gitmiştir. Off hangi diziydi hatırlamıyorum ama salyangoz yiyorlardı. Keşke görmeseydim, keşke bilmeseydim. 

Neyse işte zamanlardan bir zaman ben yine google amcada bir şeyler ararken çok güzel bir blog ile karşılaştım. Ayna Göz :) uyku bastırdığı halde inatla bütün bloğu talan ettim :D Sonra Sarımsaklı, Biberiyeli Ekmek Şişlerini gördüm. Allah'ımmm Kore Dizileri geldi işte o an aklıma... Pirinç kekler geldi... 


Niye biberiyeli yapmadın Büşra derseniz evde yoktu. Dışarıda kim çıkacaktı. Eve servis varda ben mi aramadım falan filan... Şöyle yaptım kekik,kırmızı biber ve sarımsaklı yaptım birde deniz tuzu:)

Sosunu ise ben geçenlerde salça yaptım. Ama şöyle bir salça kırmızı çarliston biber, domates ve cin biberli. Bu salçayla sos yaptım. 









Hamuru İçin ;

2 veya da 3 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı kuru maya 
1 çay kaşığı şeker
1 silme çay kaşığı tuz



Süt, maya ve şekeri yoğurma kabına aldım. Kontrollü bir şekilde unu ekledim. Böyle hafif ele yapışan bir hamur olacak. Tuzu ekledim son kez yoğurarak kabı hava almayacak şekilde kapattım. 30 dakika mayalanması için bekledim.








Üzerine Sürmek İçin;

1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
1 diş sarımsak rendesi
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı pul biber


Tereyağını erittim ve soğumasını bekledim. Sonra kalan diğer malzemelerin hepsini ekleyerek karıştırdım.




Ekstra Üzeri İçin;

Kaşar peyniri rendesi (Rendenin iri tarafında olacak)
Deniz tuzu


Mayalanan hamuru şekildeki gibi şişlere sardım. Yaklaşık 20, 25 cm uzunluğunda hamuru uzunlamasına yuvarladım. Aralıklarla tepsiye dizdim. 10 dakika kadar tepside mayalanması için bekledim. Sonra teker teker şişleri alarak her tarafına sarımsaklı sostan fırça ile sürdüm. Çok fazla olmayacak şekilde her tarafına  kaşar peyniri serptim. Elimle de bastırdığım oldu:) Sonrada deniz tuzu serpiştirdim. 180 derece üzeri kızarana kadar pişirdim.





Salçalı Sos İçim;

1 yemek kaşığı salça (Yarısı biber, yarısı domates olsa güzel olur:)
1 tatlı kaşığı balzamik sirkesi
1 çay kaşığı  kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı ılık su

Bütün malzemeleri bir kaba aldım ve karıştırdım bu kadar :)



Kaşar peynirini çok fazla kullanmayın fotoğraftaki gibi olması yeterli olur. Toplamda 12 adet hamur şişlerim oldu. Birde yedikçe yediriyor kendini bu şişler dikkatli olun gerçekten :D






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder