8 Haziran 2016 Çarşamba

Beyaz Çikolatalı Puding ve Glaze Çilek












Ooooo Hayırlı Ramazanlar ...

Yine yeni yeniden bütün doktorlarımızın tavsiyesini uyarak çatlayana kadar yiyorum. Yemek istemesem bile yiyorum. Hareket edemeyecek şekilde yiyorum. Yapma dur desem de nafile ramazanın ilk günleri maalesef böyleyim. Bütün sodalar derman olsun bana :D Ramazanda dikkatli yeme olayını yapamadığım için tavsiye edemiyeceğim ... Can boğazdan gelir yiyin :D oh ohh mantılar börekler baklavalar...................................................... :D

Uzun zaman oldu... Ne yapalım hayat telaşı :P desem de inanmayın... Evlendim bir düzen hala alamadım :D ohh bir de üzerine ramazan bana hayat tam bir survivor oldu. Utanmadan yazıyorum... Evlenene kadar çamaşır makinesinın nasıl çalıştığını bilmediğimi yazmıştım. Neyse bu konuda acemiliği geçtim . Peki ütü ? No no no :D nefret ediyorum, sevmiyorum, zehir zıkkım olsun ! kim çıkardı yahu illa kıyafetler ütülü olacak diye. Kırışık giysek ne olacak acaba ! Bu da moda olur inşallah diye bekliyorum :D Haha neyse ne iş iyi kötü yapıyorum :)


Birde özlem var :( Bu konuya hiç girmiyorum. Yazarken bile ağlarım hatta gözlerim doldu

Bu burnumun direği sızlama olayı hiç geçmeyecek sanki !


Konumuz puding 
Yoksa sizde hazır mı yiyorsunuz ? Kınıyorum :p Oysa evde yapmak o kadar kolay ki . Çeşit çeşit dilediğin gibi lezzetlendirilerek. Tabi birde güvenerek iç rahatlığı ile yemek var. Bu konuda uzun uzun anlatabileceğim bir şey yok . Puding işte çok basit :)





Malzemeler


2,5 su bardağı süt + 2 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı buğday nişastası + 1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çorba kaşığı un
1/2 su bardağı şeker (200 ml lik su bardağı)
50 gr beyaz çikolata
1 paket vanilin

2 çorba kaşığı süt ve 1 çorba kaşığı nişastayı tortu olamayacak şekilde karıştırdım. Bir kenarda duracak en son pudinge ilave edeceğiz.

Süt ve nişastayı tencereye aldım ve nişastanın açılması için bir güzel çırptım. Aksi durumda topaklanma olur ve muhallebi piştikten sonra mikserle çırpmak zorunda kalırsınız. Neyse sonra şeker, un, vanilini ekledim ve ocağa aldım. Kıvam alana kadar sürekli çırparak pişirdim. Kaynayıp göz göz olduğunda 2 çorba kaşığı süt ile karıştırdığımız nişastayı ilave ettim. Güzelce karıştırdım. Kıvam aldığında çikolata ve vanilinide ekledim. Çikolata tamamen eridiğinde ocağın altını kapatıp kuplara hemen boşalttım. Toplamda bu tariften 3 tane kup oluyor. tezgah üzerinde soğumaya bıraktım.





Çilek Glaze

20 adet çilek (orta boy)
1 yemek kaşığı tereyeğ
1 çorba kaşığı şeker


Çilekleri ince dilimler halinde kestim. tereyağını eriterek çilekleri ilave ettim. Üzerine şekeri serpiştirdim ve çilekler hafif yumuşayana kadar soteledim :) Tamamdır . 

Pudingleri buzdolabında en az 2 saat kadar bekletin. Servis ederken de sotelenmiş çilekler ile servis edebilirsiniz:) Çilekler tereyağından dolayı servis edilmeden önce buzdolabında beklerse boz rengini alıyor. Hatırlatayım :)









1 yorum: