30 Ekim 2015 Cuma

Bir Fincan Suffle


Yorgunum dostlar...

Mutfakla ayrı düştük bir kaç gündür. Kolay olsun, vakit almasın diye düşünerekten suffle yaptım. Suffle ile aram aslında çok yok. Çikolata çok yoğun olduğu için aşırı aşırı canım çektiği zaman ancak arıyorum. Bu tarif pratik uğraştırmayan bir tarif. Normalde sufflenin kabarık bir şekilde olması için yumurta aklarının kar beyazı olacak şekilde ayrı bir kapta çırpılması gerekiyor. Yinede kabardı fincanımdan yükseldi ama fotoğraf çekme falan derken çöküş yaşadı :)


Suffle için en önemlisi tereyağ ve çikolatanın kaliteli olması. Tereyağı istediği kadar taze olsun, önce koklarım koku acı ve keskin ise kullanmam. Birde fırındaki süre çok önemli. Akışkan bir kıvam olmasını istiyorsanız aman dikkat edin. Ben böyle biraz daha çok pişmiş severdim yani brownieden hallice işte. Ama bu sefer suffle gibi suffle yaptım.

Tarifte süt yerine krema kullandım. Krema kullanmamın amacı daha lezzetli ve naif bir tat vereceğini düşündüğüm için. Doğruda düşünmüşüm. Çünkü 2 gün üst üste bu tek porsiyonluklardan yaptım. 2'inci kez yaptığım kek oldu :) Öylede özenmiştim ki... Neyse nasip işte :)










Malzemeler

80 gr bitter çikolata
1 çorba kaşığı tereyağ
2,5 çorba kaşığı şeker
50 ml krema
1 adet küçük boy yumurta
1 çorba kaşığı tepeleme un



Benmariyi kurdum. (Ocağı üzerine su dolu bir kap konulacak üzerine ısıya dayanaklı bir kap daha konulacak ve kesinlikle üstteki kap su ile temas etmeyecek.) Çikolata ve tereyağını benmari olarak erittim. Eridiği an ocaktan aldım ve şekeri ekleyerek bir çırpıcı ile çırptım. Soğumaya bıraktım.

Soğuduktan sonra yumurtayı ekledim hafifçe çırptım. Kremayı ekledim. En son unuda ekleyerek bütün karışımı fotoğraftaki gibi fincana boşalttım. Üst kısımdan 2 parmak boşluk kalacak şekilde.

Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 12 dakika pişirdim. Fırından fırına farklılıklar olabilir. Suffle kabarıp kabuk bağladığı an hafif sıvı çatlaklar oluşuyor. O anda fırından alın:)

Afiyet olsun :)




1 yorum:

  1. Aradığım mukemmel sufle tarifi kesinlikle bu tarif. Son bir yıldır sadece bu tarifi kullanıyorum. Tarif için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok güzel. Gerçi bu sayfadan hangi tarifi denediysem hepsi çok iyi oldu. Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil