6 Aralık 2017 Çarşamba

Limonlu ve Kızılcık Marmelatlı Kurabiye


Ne zaman büyüdüm de anne oldum... 13 gün oldu :) Alıştım mı hayır :D Çünkü anlayamadım... Şuan annem ikimize de bakıyor. Hemen mutfağa mı girdim ... Sadece kurabiyeyi hazırladım gerisi annemden :D

Bütün hamileliğimi sıfır iştahla geçirdim. Hani o hamile olunca deli gibi açılan iştahı bekledim ama neredeee... Bir süre sonra yemek işkenceye düştü. Öyle kiloda almadım. Hatta etrafımda küçücük bebek olacak gibi saçma sapan şeyler söyleyenlerde oldu. Sanki küçük olsa ne olacaksa :D Beyinlere kazınmış kilolu bebek sağlıklı olur diye pfff ... 9 kilo aldım ve sadece bebek kilo almıştı :D  Öyle benim aklımda dahi olmayan küçük bebek endişesi de yersiz oldu... Çünkü bilinçli bir şekilde bebeğe yarayacak şekilde beslenildiğinde sadece bebek kilo alıyormuş deneyerek öğrendim :D Şuan hamile kaldığım kilodan da zayıfım umurumda mı o da değil :D Neyse işte iştahım yeni açıldı :D Anneme sürekli bir şeyler yaptırıyorum. 

Ahh birde size uyarım sakın televizyonda ki satılan, kaçırılan bebek programlarını izlemeyin sakın sakın sakın... Normalde televizyon bile izlemezken bir anda onları izler buldum. Sonuç olarak psikolojim bozuldu :D Sürekli bebeği bırakmayın, karışmasın, başında durun vs vs bunları sayıkladım ... Ki  hastanede böyle bir şey olma ihtimali sıfırken ben bunlara takıldım kaldım... 

Neyse işte öyle böyle bir macera işte :D



Malzemeler

(200 ml su bardağını ölçü olarak kullandım)

Hamuru için;

250 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 adet yumurta ( sarısı hamurun içine, akı kurabiyenin dışına)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi
55 gr pudra şekeri (1/2 su bardağı)
350 gr un (3,5 su bardağı)

Üzeri için;

1/2 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı kadar kızılcık marmelatı

Fırını 175 dereceye alt- üst olacak şekilde ayarlayın.
Tepsinize yağlı kağıdı serin

Derin bir kaba bütün hamur malzemelerini ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.

Ceviz büyüklüğünde hamurdan parçalar yuvarlayın ve önce yumurta akına sonrada toz şekere batırın ve tepsiye geniş aralıklarla dizin.

Baş parmağınız ile veya da tahta kaşıkların arkası ile kurabiyelerin ortasına batırın ve açın.

hopp fırına..

15 dakika kadar pişsin sonra fırından çıkarın ama fırını kapatmayın daha 5 dakika kadar yine pişecek.

Neyse marmelat koyulacak yeri yine tahta kaşığın falan arkasıyla ezin çokta bastırmayın kurabiye dağılmasın... Marmelattan ekleyin sonra doğru fırına 5 dakika kadar tekrar pişsin ve çıkarın fırından. Soğuyana kadar bekleyin kurabiye çıktığında da pişmeye devam edecektir. Bu kadar :D










29 yorum:

  1. gerçekten harika görünüyor kurabiyeler yanına nefis bir nane şerbeti yapsanız muhteşem gider tarif için tıklayınız
    https://www.harikaevisleri.com/2017/06/nane-serbeti-nasil-yapilir-nane-serbeti-tarifi.html

    YanıtlaSil
  2. Gabile Mobil Giris Bilgisayarların hayatımıza girmesi ve sohbet ücretsiz hızının da yükselmesi ile beraber, önceleri mIRC mobil sohbet programı gibi programlar üstünden mobil sohbet ve mobil sohbet odaları girişi yapılırken, zaman içinde Msn mobil sohbet, Facebook sesli mobil sohbet ve görünümlü mobil sohbet, Skype üstünden sesli, kameralı mobil sohbet gibi imkânlar meydana çıkmıştır. Bütün bu hizmetlerin meydana çıkmasının esas sebebi, insanların teknoloji geliştikçe çoğalan yalnızlıkları, ananesel aile ve arkadaşlık ilişkilerinin biraz biraz değişmesi ve yanında Gabile Mobile Giris insanların birbirlerine güvenilir şeklinde etkileşim kurmalarını gerçekleştiren yeni mecralar araması olmuştur.

    YanıtlaSil
  3. Gabile Giris Türkçe Mirc sitemiz olan sitemiz üzerinden de mirc programımızı indirebilirsiniz. chat sitemizin farklı avantajları arasında canlı radyo dinle özelliğinin olması gelmektedir. sitemiz üzerinden günün 24 saati en güzel ve hit olmuş şarkılar yayınlanmaktadır. Ayrıca yarışma ve oyun gibi eğlence kanallarımızda da yarışarak hem eğlenebilir hem de ödüller kazanabilirsiniz.8 yaş üstü kişilerin, kesif olarak kullandıkları Gabile Giris mobil sitemizde, sizlere aile ısısı içerisinde chat chat yapma olanağı sağlamakta ve yeni arkadaşlar edinerek neşeli olmanıza vesile oluyoruz.

    YanıtlaSil
  4. Gabile chat Vakit içinde her ne kadar ayrı platformlarda ve ayrı milletlerde bu tür şeyleri arasanız da Oldukça çok yerde bulamazsınız ve sana her daim iyi tek seçenek olarak bizi Seçenek edebilirsiniz. Aradığınız arkadaşlıkları ve aşkları sayfamızda bulabilmeniz ve onlarla dilediğiniz işlek Gabile chat veyahut görüntü sohbet odalari yapabilmeniz yerine sayfamızda bulunmanız ve mensup olmanız yeterlidir.

    YanıtlaSil
  5. Gay Sohbet Chat Birkaç saniye içerisinde üye olarak mobil sohbet odalarına katılabileceğiniz TRSOHBET ile yeni arkadaşlıklar kurarken dilediğiniz müzikleri çevrimiçi radyo vasıtasıyla dinleme olanağı da bulabilirsiniz. Türk mobil sohbet başka bir deyişle Tr mobil sohbet sitesi olan TamSohbet'te hoş geldiniz arkadaşlar. Ecnebi milletlerde yaşam sürdüren arkadaşlarımız burada Türkiye de tespit edilen arkadaşlarımızla hoş ve keyifli zaman geçirebikmek yerine ve gurbette oldukları yerine Türk kullanıcılar ile mobil sohbet etmeleri acısından bizlere gurbette tespit edilen vatandaşlarımızı düşünerek bu tür tek aktiviteyi gerçekleştirdik. Gay Sohbet Chat Idare olarak ellerinden gelenin en iyisini siz kıymetli TR mobil sohbet kullanıcılarına sunmaya çalışıyor , burada arkadaşlarımız Türkiyenin Her Şehirinden sağlamak yapıyorlar.

    YanıtlaSil
  6. Gabile Mobil Sohbet Şuandan teşekkürler neşeli kalın.Yepyeni arkadaşlıklarla işlek sohbet keyfinin en eğlenceli durumu olan görünümlü diyalogları sevenlerin tercihi nihai günlerin sevilen adresi www.seslilaf.com sitesinde yaşam buluyor. Zevk ve eğlencenin doyumsuz adresinin kalabalık platformuyla yalnızlık ve külfet ortadan kalkıyor. Bu aktif Gabile Mobil Sohbet sohbet sitesi kimilerine göre yalnızlık ve sıkıntıdan kurtulmak, kimilerine göre de varlıklı tek etrafa sahip olarak yeni arkadaşlıklar ve ilişkilere yelken açmak oluyor. Kamera Açarak Işlek Işlek Sohbet

    YanıtlaSil
  7. Sohbet Odaları Kimi şeylerin paylaşılması ve yeni konuların öğrenilmesi kişileri neşeli etmektedir. Sitemiz üstünden de chat edebilmeniz yerine tek kullanıcıları ismi belirlemeniz gerekiyor.Girmiş olduğunuz chat odalarında, size karşı düzeyli yaklaşılmasını istiyorsak, belirleyeceğiniz kullanıcıları ismi verilerine ehemmiyet vermelisiniz. Kullanıcıları ismi bulgularınız, sanal ortamda sizi delegasyon edecek ve chat kimliğiniz olacaktır. Manalı olması, realite yaşama taşıyabileceğiniz dostluklar yerine Sohbet Odaları önemlidir.

    YanıtlaSil
  8. üye olmadan sizlerde Bedava Okey ile güzel zamanlar geçirin.

    YanıtlaSil
  9. Her kullanıcıları gibi sizlerde bundan sonra en düzeyli ve kalifiye ortamlarda yer alarak daha çok kalifiye ve düzeyli tek Okeysanal sitesinde yeni dostluklar arkadaşlıklar kurmak yerine okey kanalımızda en sıhhatli şeklinde vakitler geçirerek daha çok düzeyli ve etkin vakitler geçirebilirsiniz. Her kullanıcıları gibi sizlerinde güzel ve kalifiye vakitler geçirmeniz yerine heyetmiş olan okey salonlarımızda asla kullanıcılardan ücret alınmadan para ödemeden görev veren Okeysanal sitemizde sizlerde bundan sonra her manada ve her bölgede yeni dostluklar eşliğinde daha çok keyifli vakitler geçirerek güzel ve kalifiye vakitler geçirebileceğiniz tek okey platformunda yer alarak sevgi dolu aşk dolu vakitler geçirebileceğiniz tek okey kanalı olacaktır. Her arkadaşınızı kolaylıkla çağrı edip saatlerce vakit harcamaktan usanmadan güzel dönemleri yeni dostluklar ile geçirebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  10. Bu tarifi deneyecegim. Teşkkurler bayan.

    YanıtlaSil
  11. Okey oynarken oyun esnasında en çok keyfi aldığınız yer tartışmasız oyun sırasında rakibini taşlamaktır. Eşli oyun oynandığı sırada bilhassa başka oyuncuları taşlamak oyunun sizin kazanmanızda defa devasa rol oynayacağını bilmelisiniz. Rakibi taşlama ile ilgili tek sual işaretiniz varsa yanıtı başka oyuncuların attıkları taşları Ilgi etmektir Ilgi ettiğiniz taşlar size artı puan kazandıracaktır. Rakibin attığı taşlar istemediği taşlar olduğunu düşündüğümüzde başka oyuncuya istemediği taşları atarak oyunu bitirmesini engellemek halinde oluruz. Okey Salonları Başka oyuncunun attığı taşların aynısı renk ve aynısı sayılı taşı ona attığımızda oyunu bitirmesin deki stratejisini tamamiyle bozabilir. Rakibe istemediği taşı atmak onu taşlamak mananına gelir rakibin attığı taşları dikkatlice seyredip benzer taşları atarak onu taşlarsınız buda rakibi zor vaziyete sokar.

    YanıtlaSil
  12. Oyun oynarken yukarıya da bildirdiğimiz gibi baht oyunudur demiştik. İnsanların baht vaziyetini oyun içinde karşı rakibi yendiği vakit her vakit şansının iyi olduğunu anlaya bilir %80 baht dır. %20 si yaptığı yada oyun içindeki oyun hareketine göre ön görü neticesi ileriki taşların tahminleri ile düşünce ürete biliyor bu sebepten oyunu kazanmasına sebep veriyor Oyuncuların oyun sırasında en eğlenceli vaziyeti mynet gibi oyunlar içinde belki kaç bin şahıs oyun oynayamıyor Canlı Okey bundan sonra her keze bu olanağı vere bilmektedir.

    YanıtlaSil
  13. Dağıtım gerçekleştirecek şahıs iki el zar atışı yapar. Dağıtıma nereden başlanılacağını belirlenmiş etmek emeli ile uygulanan zar atışlarından birincisi, 5’erli perlerden hangisinden başlanacağını belirleme eder. İkinci zar neticesi ise, 5’erli perlerden hangisinin o el ki okey taşı olduğunu belirler. Bu bağlamda zar atışları önemlidir. Canlı Okey Okey taşı açık olarak 5’erli perin en üzerine konur ve taş servisi başlatılır. Okey açıkmış olan taşın tek üst rakamdır. Mesela açılan taş Kırmızı 8 olsun, bu el boyuncu okey taşı(joker) Kırmızı 9 taşıdır. Okey taşı belirleme edildikten ardından, dağıtımı yapmış futbolcu sıra ile taş servisi işlemine başlar.

    YanıtlaSil
  14. sohbet chat türk sohbet odalari mobil türkçe sohbet bayan larla sıcak sohbet mobil türk sohbet hatti mobil sex çet chat cevrimiçi erotik sohbet mobil sex sohbet

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkür ederim. Sizleride sayfalarıma beklerim.

    chat

    mobil sohbet

    radyo sohbet

    YanıtlaSil
  16. mobil cinsel sohbet ücretsiz muhabbet etmek için bir neden söyle bedava sohbet odalarımız

    mobil sohbet ücretsiz muhabbet etmek için bir neden söyle bedava sohbet odalarımız

    YanıtlaSil


  17. Streaming is great but sometimes you want to watch that movie during the camping trip in the middle of nowhere or on the plane when the internet is much slower than at home. The solution is to download the movie onto your device so you can watch it (aka "stream it locally") later on, when the internet isn't so great.

    83 movie download
    atrangi re unique love story
    tadap movie
    sooryavanshi movie
    shiddat movie

    It's easy to search for "free movies" to download but pretty much everything you find will be illegal. Fortunately, there are plenty of completely legal free movie download sources out there. Some of them offer movies in the public domain but most are actually not-so-well-known, free features of the streaming plans you may already subscribe to!

    We scoured the internet and found all the best free movie download sources, filtered through them to remove any of the shady ones (you're welcome, trust us), and wrote about them below. Enjoy!

    YanıtlaSil
  18. https://www.reelsohbet.org

    YanıtlaSil