Yapsam mı yapmasam mı ? Yaparsam neyli olsun? Off bir dilimi kim bilir kaç kalori ... Hesaplasam mı ? Hayır hesaplarsam yapmam ...Fıstık ezmesine taktım zaten bu aralar... Browni de güzel olur mu? Ama ben browniyi vişneli seviyorum. Kadir de oreolu... Fıstık ezmesi de çikolata ile uçlarda olur ya... Kafa konuşmalarım bittiğinde browni yapmaya başladım...
Dokusu klişe.. Nasıl seversiniz bilmiyorum çünkü herkes farklı seviyor ama bence genelde herkes vişneli seviyor .Tatlı-ekşi uyumu dediğin bir nevi sonsuz aşk zaten.
Tamam herşey hazır da şimdi ben nasıl yapacağım ? Amannn Büşra sen küçükken ekmek arası elma hoşafı yiyen insansın karıştır gitsin. Kır zincirleri boşver kuralları kafana göre takıl. Kime ne ? :D Buyur Kadirciğin oreolu dilimler senin, fıstık ezmeli vişneli tarafta benim. Misafir varsa onların kısmetine artık ne taraftan kesersem :D
Güzel bir browni yemek istiyorsanız eğer kaliteli tereyağ ve çikolata lazım... Fırın da pişirme süresi önemli ... Piştikten sonra oda sıcaklığında soğuması önemli... Bu şekilde daha güzel dilimler elde edersiniz.Hatta bir gün sonra daha lezzetli ve kıvamlı oluyor.
Malzemeler
160 gr sütlü çikolata
80 gr bitter çikolata
200 gr tereyağ
4 adet kücük boy yumurta veya 3 adet büyük boy yumurta
150 gr (3/4 su bardağı) şeker
1 çimdik tuz
140 gr (1 su bardağı) un
1 çimdik tuz
Yarım çay kaşığı silme kabartma tozu(tercihe bağlı)
Yapılışı;
Çikolata ve tereyağını benmari olarak eritin.Su dolu bir tencerenin üzerine ısıya dayanıklı bir kase yerleştirdim. Kasenin suya değmemesi gerekiyor ! (Benmari) Eriyen şeker ve tereyağına, tuz ve şekeri ekleyin mikser ile şeker eriyene kadar çırpın. Oda sıcaklığında soğusun.
24/24 kare kalıp kullandım. Kalıbın tabanını hafif yağlayın ve yağlı kağıdı yerleştirin.
Ayrı bir kasede yumurtaları mikser ile çırpın. Soğuyan çikolatalı karışıma ekleyin ve çırpıcı ile çırpın.
Un ve kabartma tozunu eleyerek harca ekleyin ve son kez homojen olarak şekilde çırpın.
Efsane kıvamı olacaktır. Kalıba boşaltın.
Şimdiiii... Ben üzeri için vişne, fıstık ezmesi, oreo, ceviz ve beyaz çikolata kullandım. Siz nasıl yapmak istiyorsanız öyle yapın.
Fıstık ezmesi fırından ilk çıktığında akışkan olacaktır. Browni güzelce soğuduğunda katılaşıyor.
30-35 dakika kadar pişecek. 25 dakikadan sonra sürekli kontol edin fırından fırına değişebiliyor. Benim brownim 35 dakikada pişti.
Ben hafif kalıbı sallıyorum öyle pişmemiş akışkanlık varsa biraz daha bekliyorum. Kürdan testi yapıyorum. Temiz çıkmaması gerekiyor ama öyle yapışkan da olmaması gerekiyor.
Ellerinize saglık çok güzel görünüyor, çikolata hangi marka kullanıyorsunuz.Sevgiler
YanıtlaSilahhh kilo aldıracaksınız baanaaa
YanıtlaSilharikasiniz visneli taraf icin misafiriniz olabilirdim😍
YanıtlaSil