3 Eylül 2015 Perşembe

Bitter Çikolatalı Viennese




Malzemeler

125 gr tereyağ- 3/4 cup
90 gr pudra şekeri- 3/4 cup
2 gr vanilya- 1 çay kaşığı
240 gr un- 2 cup
1 çay kaşığı kabartma tozu
100 gr bitter çikolata- 3/4 cup
70 gr süt- 1/3 cup
80 gr beyaz çikolata- 1 cup





Çikolatayı benmari usulü erittim soğumaya bıraktım. Tereyağ ve pudra şekerini mikserle çırptım . Kabartma tozu, un ve vanilyayı ekledim ve 1,2 dk kadar çırpmaya devam ettim. Çikolata ve sütü de ekleyerek azcık daha karıştırdım. Hamuru yıldız duy taktığım krema torbasına alarak yağlı kağıt serdiğim tepsiye W şeklinde sıktım. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirdim. 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder