4 Ağustos 2017 Cuma

Atom Kek :)




Bu sıralar her şeye isyanım var ! Televizyonlardaki 3 kuruşluk programlara ... Her şeyin normale indirgenişine... Çocuklara oyuncak diye silah alınmasına... Mahalle aralarında patlatmalarına... Sonra birde ne duyayım biz asker uğurluyoruz diyerek silah patlatarak oyun oynamalarına... Tabi nereden gördüler tabi ki asker uğurlayanların da silahlar patlatarak,  yolları kesip arabalardan fışkırmalarından... Yeter mi yetmezzzz... Kentsel dönüşüm diyerek yapılan evlere o evleri yaparken beynimizi tüketmelerine... İsyanım varda var ... Kimin umurundaysa eğer var !





Neyseee... Sürekli yorgun ve halsizim standart ... Bu yüzden tarifler biraz geçikiyor. Zaten haftada 1 deneme ancak yapıyorum belkide yapmıyorum bilemedim. Kendimi biraz iyi hissedersem hemen yemekleri hazırlıyorum kalan enerjimle de evle uğraşıyorum sonrası yine malum yatış... 


Bu keki yapma sebebim kendimce beni çok besliyecek olarak düşünmem :D Kan, can yapan her şey var sanırım en sonda bir darbe çikolata işte... 




Önemli !

Kuru malzemelerin kekin tabanına çökme yapmamasını istiyorsanız eğer küçük küçük doğradıktan sonra bir kasede birazcık un ile güzelce unlayın. Bence bu keke portakal ve limon kabuğu rendesi de efsane olur.  Hatta dilediğiniz bütün kuru meyveler güzel olabilir. Çilek falanda olabilir yeni aklıma geldi :D




Malzemeler;

(18 cm lik çember kalıp kullandım. Bardak ölçüsüde 200 ml lik su bardağı kullanabilirsiniz)

2 adet yumurta ( oda sıcaklığında)
150 gr şeker (1 su bardağı)
100 gr süt (1/2 su bardağı)
90 gr sıvıyağ (1/2 su bardağı)
1/2 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
240 gr un (2 su bardağı )
1 paket kabartma tozu
5 adet incir kurusu
5 adet kuru kayısı
1 çay bardağı kuru üzüm
80 gr sütlü-bitter parça çikolata ve daha fazlası :D (isteğe bağlı)
Kuru meyveleri unlamak için 2 çorba kaşığı un.

Bütün kuru malzemeleri küçük kareler şeklinde doğrayın. Kuru üzümleri de bir kaç defa kıyın. Bir kasede hepsini unlayın ve hazır beklesin.

Çember kalıbınızın tabanına yağlı kağıt serin.

Yumurta ve şekeri derin bir karıştırma kabına alın ve krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpınız. Süt, sıvıyağı, tarçın ve vanilyayı ekleyin ve tekrardan çırpın. Eleyerek unu ve kabartma tozunu ekleyin.

Hazırladığınız kuru meyveleri kek hamuruna ekleyin ve bir spatula yardımı ile karıştırın.

Kek hamurunu kalıba boşaltın ve üzerine dilediğiniz kadar çikolata ekleyin hopp fırına... 180 derecede 50-60 dk kadar pişirin.

Benim fırının kafası bu aralar farklı çalışıyor o yüzden kontrollü pişirin. Kekin kokusunu aldığınızda bir kürdan testi yapın bakalım pişmiş mi :)

Eğer daha geniş bir kalıpta pişirirseniz pişme süresi kısalır. 




3 yorum:

  1. Büşra hanım sizin çikolata parçaları una bulanma gereksinimi duymamış ne güzel kekin üstünde kalmış. Yetenek mi bu un dışında sır da mı var?. :D

    YanıtlaSil
  2. Hemen yapmayı planlıyorum. ..enn kısa zamanda..:-):-)☆teşekkürlerrr

    YanıtlaSil
  3. Harikaaa bir kek...hemen yapacağım. ..inşallah

    YanıtlaSil